lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Kaikkien kameliapuiden äiti

Kameliapuun oksistoa





Lähteen pyhää kirkasta vettä






Luostarin silkkiä ja rukousmyllyjä












Tänään teimme muutaman tunnin retken lähimaaston luostariin, jonka puutarhassa kasvaa 500 vuotta vanha tuhansien kukkien kameliapuu, kameliapuiden kuningas. Puu on syntynyt kahdesta 500 vuotta sitten istutetusta kameliapuun taimesta. Taimet ovat kietoutuneet niin merkillisellä tavalla toisiinsa, että on mahdoton tietää mikä oksa kuuluu millekin puulle. Puu kukkii ja kukoistaa alkuvuodesta kolmen kuukauden ajan ja tuottaa noin 20- 30 000 kukkaa. Vain kukkien erilainen väri ja muoto kertovat sen kukoistavan kahden yksilöllisen puun liiton seurauksena.

Merkillisen kahden puun tiiviin liiton takia puuta pidetään harmonisen ja elinikäisen avioliiton symbolina. Tietysti kuvautimme itsemme puun juurella kesäkuun alussa lähestyvän 35- vuotisen avioliittomme juhlapäivän kunniaksi.

Retkellä kohtasimme myös 800 vuotta vanhan vaahteran, jonka alta pulppuaa elämän pyhän veden lähde. Lähteestä saa alkunsa Lijiangin kaupungin kristallin kirkas vesi. Ihmiset joivat pyhää vettä. Jätin juoman väliin peläten, että veden pyhyys saattaisi olla liian hyvää eurooppalaiselle suolistoni bakteerikannalle.