sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Langallinen yhteys






Olin pakannut pirtani lankoineen ja ohjevihkoineen reppuuni matkalle Ninglangin Sinitaivaan orpokotiin. Kuulin Riitta Kakolta, että koulussa ei juurikaan opeteta käden taitoja kuten esim. käsitöitä. Katukuva vilisee kuitenkin Kiinassa heleitä värejä, yltäkylläistä koristelua, värikylläisiä kansallispukuja.

Orpokodissa oli aikaa näyttää yhdelle lasten kanssa työskentelevälle naiselle pirtanauhan idea ja mahdollisuudet. Hän oli erittäin kätevä käsistään ja oivalsi heti nauhan perusidean, vaikka kommunikoimme lankojen avulla, pirran äärellä loimilankoja pujotellen. Nauhan kutominen alkoi sujua heti ja toisena päivänä käytyämme läpi loimilankojen luomisen ja pujotuksen pirtaan jätin pirtani hänen huomaansa. Hän jäi toisen nuoren naisen kanssa orpokodin kirjastoon pirran ääreen. Tänään kuulin puhelimessa, että hän oli siltä istumalta kutonut pirtanauhan valmiiksi! Toivon, että uusi käden taito tuottaa hänelle iloa, luomisen riemua ja rentoutumista lasten hoidon lomassa!

”Jos annat toiselle kalan,
hän on siitä kylläinen päivän.
Jos opetat toisen kalastamaan,
hän on kylläinen lopun elämänsä.”
(kiinalainen sanonta)


Huomenna maanantaina 29.5 alkaa matkamme Tiibetiin. Viivymme näillä näkyminen matkalla viitisen päivää. Blogi vaikenee kunnes palaamme. Nauttikaa tuomen tuoksuisesta kesän lupauksesta Suomessa!

1 Comments:

At 11:44 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hei! Mukava lukea, että olitte päässeet jännittävän matkanne jälkeen "koneen" ääreen. Olimme jo useamman kerran käyneet katsomassa kuulumisianne. Antoisaa Tiibetin matkaa toivottaen Ilmi

 

Lähetä kommentti

<< Home