maanantaina, toukokuuta 01, 2006

Naxi-Mantan lakitus


Olemme seuranneet Suomen uutislähetyksestä, että Mantan lakituksen aikaan Espan puistossa lähes panikoitiin tungoksessa. Hienoa, että aurinko juhlii kanssanne kevään, työväen ja ylioppilaiden riemujuhlassa.

Lijiangin lakitusseremonia ei näemmä läpäissyt television uutiskynnystä. Tosin Matti Vanhasen Koneen hissikauppojakaan ei näkynyt bisnesuutisissa. Lijiangin Mantan suunniteltua lakitusajankohtaa jouduttiin siirtämään, koska patsaan seuraksi tuotiin juuri tuolloin nosturiautolla komeita pronssisia työhevosia ja työläishahmoja. Illan suussa tilanne oli ohi.

Matriarkaalisen kulttuurin keulakuva, vähemmistökansallispukuinen pronssinen naxi-nainen, sai demoraattisen Suomen juuri nyt työtä vieroksuvalta naiselta hatun päähänsä. Sen kunniaksi nostimme huulillemme paikallista juhlajuomaa, valkoista juomaa ja mielissämme toivotimme onnellista elämää ja pitkää ikää kaikille tasapuolisesti. Eilen näin kaupungilla yhden humalaisen ja kahdella nuorella miehellä oli olutpullo kadulla mukanaan. Julkijuopottelu ei näytä kuuluvan katukuvaan.

Poliisitkin keskittyivät pitämään ratsiaa hedelmämarkkinoilla. He hakivat viiden hengen voimalla tuoreet mansikat ja kirsikat autonsa peräpenkille ja kirjoittivat sakkolaput kahdelle torimyyjälle, joiden kolmipyöräiset pyörät takavarikoitiin ainakin ilmeisesti siksi ajaksi, kun sakot on maksamatta. Banaanit eivät näemmä poliiseille maistu. Ne sai myyjä kerätä kadun varteen omaan liinaansa. Torikauppiaan sakkolappuun piirtyvä allekirjoitus sujui myyjältä yhtä hitaasti, kuin minä kirjoitan muutamaa harvaa osaamaani kiinalaista merkkiä. Vähän tädin leukaa väpätti, kun suuren sesongin alla viedään myyntikoju alta ja paiskataan sakkolappu kouraan.

Täällä vapun vietto ratkeaa vasta tänään 1.5. Aurinko helottaa pilvettömältä taivaalta, luvassa on 26 astetta. Hyvää Valpuria kaikille!

1 Comments:

At 5:07 ip., Anonymous Anonyymi said...

Auringon merkeissä olemme mekin voineet vappua viettää. Tämän päivän Turun Sanomissa vappukirjoitusten lisäksi oli saanut reilusti tilaa suomalainen vanhusten hoito, joka kamppailee henkilöstöpulassa. Lieneekö koulutettuja hoitajia edes saatavilla tarpeeksi! Taidatte kotiin palatessanne huomata, että Suomi on pysynyt paikallaan. -
Aiotteko tutustua kiinalaiseen vanhainkotiin? Vai hoidetaanko Kiinassa vanhukset suvun kesken? Kiinnostaisi myös kokea kauttanne minkälaista elämä on maaseudulla! Aurinkoista tutustumisaikaa teille toivottaen Ilmi

 

Lähetä kommentti

<< Home