lauantaina, elokuuta 22, 2015

Katumuodista

Kiinan urbaanin muodin ehdoton hitti on sifonki.


Pääväreiksi osoittautuvat musta ja valkoinen. Molemmat pukevat mustahiuksisia kiinalaisnaisia. Sifonkimekko voi olla reisi-, polvi- tai nilkkapituutta. Helman leikkaus on kapea tai viehkeästi liehuva. Alusmekko on yleensä vartalonmyötäinen ja senkin pituus vaihtelee. Kokonaisvaikutelma on tyylikäs, viehättävän naisellinen painottomassa ilmavuudessaan. Helmat heiluvat kuin riippupajut tuulen vireessä.

Keinusandaaleissani on tavallista paksumpi pohja. Korkeus ei vedä vertoja kiinalaisnaisten jalkineiden korkeudelle. Naiset ovat melko lyhyitä ja pituutta venytetään paksuilla kengän pohjilla.
Yleisesti pukeutuminen on hyvin tutunoloista ja sekalaista kuten Euroopassa. Tyyli on rento ja käytännöllinen. Nuoret naiset käyttävät paljon lyhyitä farkkushortseja mustien sukkahousujen kanssa tai ilman. Koristeellisuus ja mm. pitsikuosisomistukset ovat yleisiä. Meikit ovat keveitä tai meikkiä ei käytetä. Jonkun yksittäisen massiivisten tekoripsiensä katveessa nukkuvan olen metrossa nähnyt.

Vanhuksia kuljeksii joskus kaduilla asuissa, joiden perusteella meidän oloissa tulisi huoli ihmisestä ja hänen terveydestään, yksinäisyydestä. Asut muistuttavat yksiväristä tai kirjavaa löysää pyjamaa. Apuvälineitä ei todellakaan juuri näe. Niiden tarvitsijat pysyvät kotikortteleissa.