sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006

Luminen suvisaari. Pyromaaniuutisia?

Kuukauden kuluttua Shanghai on jo taakse jäänyttä säpinää. Elämä vierii. Jokaisella päivällä on viestinsä ja lahjansa. Tänään käväisimme suomalaisen talvisella retkellä suvisaaressa. Katariina teki retken kunnianhimoisesti perinteisellä hiihtotavalla somat letit heiluen. Me vanhemmat taitoimme umpihankimatkan jalan ja korkkasimme lumisäärystimemme, jotka palasivat Mount Everestiltä käyttämättöminä. Aurinko melkein sai lumikiteet loistamaan.

Saaressa kaikki hyvin! Pari honkaa oli kumollaan. Kesän löylypuut odottavat sahan ja kirveen heiluttajaa. Kuka ehtii ensin: Mika, Lucas vai Osmo? Vai syntyykö hyvä tiimi makoisten löylyjen toivossa. Joimme nautinnolliset teet tuvan pöydän äärellä ja unelmoimme jo tulevasta kesästä, jolloin taas kerran joka päivä paistaa aurinko - ainakin valokuvissa.

Upean valkea aava lumi sai ajatukset karkaamaan silkin aaltoiluun ja lumen tallaaminen silkin kahinaan. Aito silkki on palo-ominaisuuksiltaan turvallinen. Jos vie tulen pois silkin luota, se ei jatka palamista vaan muuttuu hiileksi. Lyömätön aseeni Kiinan silkkikaupoissa varsinkin tinkimistilanteessa on siis sytkäri! Keinosilkki roihuaa ja muuttuu tuhkaksi.

Kun luette Hesarin Kiinaa koskevan uutisen eurooppalaisesta pyromaanista, joka sytkäreineen vaeltaa silkkikaupasta toiseen, tiedätte, että ammattimainen shoppailuni on päässyt hyvään vauhtiin.