sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Hard rock Hallelujah!


Aftonbladet hehkuttaa Suomen voittoa




Tänään ei voinut nukkua pommiin. Yön aikana tuli jo tekstiviestejä Suomea järisyttävästä uutisesta. Ei, Suomi ei ollut päässyt jääkiekon maailmanmestaruuskisojen loppuotteluun. Sehän riemu ja sitä seurannut itkuinen tuska on koettu liian monta kertaa.

Suomi, tuo humpan luvattu maa, oli voittanut Eurovision laulukilpailun ennätysmäisellä pistesaaliilla. Millaisella kappaleella! Mummot vaviskaa hevi rokin äärellä, Lordi jyrää! Kevät on mutta nyt ei hyräillä Tipi, tipi tii vaan maanantaiaamun bussissa kännyköiden soittoääni tulee suoraan Lordin räjähtävästä meiningistä. Ehkä kännyköihin vastataankin moin sijata hallelujah! Millaiseen lintukotoon täältä muutaman viikon päästä palaammekaan?

Tampereen yliopiston päivystävät käyttäytymistieteen ja sosiaalipsykologian laitosten dosentit sorvaavat ilmiön taustaa ja ainutkertaisuutta selittäviä lausuntojaan. Joku lasten hyvinvoinnista kiinnostunut kantaa huolta lapsikatsojia uhkaavista pahoista unista ja iltarutiiniongelmista, kun Lordin hirmunaamarit eivät himmene päivän muistijäljistä.

China Today ei ole uutisoinut Euroopan ykkösuutista mitenkään. Täällä pitäydytään maailman suurimman vesivoimalan valmistumisessa ja kolmetoista vuotta kestäneen patoprojektin rakennusurakan päättymisessä. Poweria siis riittää täälläkin.

Tämän voiton jälkeen Suomi ei ole entisensä. Toivotan kaikille kuitenkin siedettävää paluuta maanantain haasteiden äärelle. Täällä on raju ukonilma ja sähköt katkeavat vähäväliä. Taivaalla näkyy upeana panoraamana sata salamaa!